Site Overlay

TECNOBOARD léghangszigetelés vizsgálat kiváló eredménnyel

A változó piaci szereplők által indukált igények következtében a szerelt szárazépítészeti technikán alapuló hanggátló fal építése egyre jobban előtérbe kerül.
Napjainkban a számos előnyt hordozó szárazépítészeti technológiák adta lehetőségeket a beruházók is egyre jobban kihasználják a lakói igények növekedésének kielégítésére a hanggátló falrendszerek építésekor.
Az ALBAGIPS Exim Kft. egyik legkiválóbb partnere, a Mester-Építő Kft. is hosszú évek tapasztalatai alapján váltott a hagyományos technológiájú falazatokkal szemben a szerelt hanggátló falszerkezetekre, mert a jövőben még magasabb minőségű épületeket szeretne építeni, vásárlói minél nagyobb megelégedésére.
Az ALBAGIPS TECNOBOARD szerelt szerkezetek adta lehetőségeken belül a megrendelő partner a saját technológiai kötöttségeket figyelembe véve az eredetileg ajánlott Rw=66 dB-es szerkezetet módosította. A módosítás alapfeltétele volt, hogy a vonatkozó szabványokban foglalt követelményeket a falrendszernek így is teljesítenie kell.

 

A megrendelő a módosítások miatt kérte az ALBAGIPS szakmai véleményét, mert biztos akart lenni abban, hogy a szerkezet megfelel a Magyar Szabvány által támasztott követelményeknek. Ezért felkértek egy neves akusztikai szakértőt, hogy helyszíni akusztikai vizsgálatot végezzen az adott szerkezeten.
A vizsgált falszerkezet a következő volt:
CW 50+50 bordarendszer 1 cm légréssel építve, MABISZ minősített szerkezetként, középső rétegben 12,5 mm-es gipszkarton lap rögzítéssel hézagolva, külső oldalakon ALBAGIPS TECNOBOARD 25 mm vastag kerámia rostszállal erősített gipszlapok, a profilokban ISOVER Akusto 50 mm-es szigetelő anyag alkalmazásával. A szerkezet laborban mért akusztikai értéke Rw=66 dB volt a szerkezeti módosítások és villamos, valamint gépészeti áttörések elhelyezése nélkül. Jelen esetben az építtető hagyományos konnektorokat és több gépészeti áttörést is elhelyezett a falban, mellyel a szerkezet akusztikai értékét rontotta, de a magas laborérték miatt biztosak voltak benne, hogy a szabvány által támasztott követelményeket így is teljesíti a szerkezet.

A vizsgálati eredmények alátámasztották a szakmai meggyőződést.

A vizsgálat során a helyiségkapcsolat között történt mérések eredményei alapján (54 dB, 55 dB, 56 dB) átlagosan még mindig meggyőzően magas R’w=55 dB eredményt értek el, ahol az előírás szerinti követelmény R’w=51 dB volt.

A vizsgálati eredmények alapján kijelenthető, hogy a ALBAGIPS TECNOBOARD rendszer kimagaslóan teljesítette a zajvédelmi előírásokat.

A még magasabb gyakorlati érték elérése érdekében javasolják a konnektor modul rendszer alkalmazását, mellyel az itt tapasztalt 10 dB-t meghaladó teljesítményromlás megelőzhető.

A vizsgálat sokadszorra bizonyította, hogy falrendszerek egyszerű és gyors építhetőségi technológiája mellett kimagasló műszaki tartalmat szavatolnak versenyképes áron, így biztosítva a partnereik megelégedettségét és a gazdaságilag is sikeres építési projektek számát.

 

ÁRAJÁNLATOT KÉREK!