Site Overlay

Tecnoboard, a hanggátló fal

Hangszigetelt otthon, ahol nincsenek beszűrődő zajok

Igen kellemetlen, hosszútávon egészségkárosító, ha lakó- vagy munkahelyünkön rendszeres zajforrásnak vagyunk kitéve. Figyelemhiányhoz és kimerültséghez vezet, amikor a szomszédból áthallatszó zajok miatt nem tudunk nyugodtan pihenni vagy a munkánkra koncentrálni.
Társasházi lakásokban olykor idegtépő bosszúságokat okoz a nem megfelelően hangszigetelt falszerkezet. Hol a szomszéd csörömpöl, hol a saját családunk hangoskodik nagyobb decibellel.
A problémára szerencsére ma már létezik olyan hangszigetelő építészeti megoldás, amely tompítja vagy egyszerűen át sem engedi a hangokat a falon.
A hangszigetelés optimalizálása volt az egyik célja annak, amiért Nyugat-Európában évtizedekkel ezelőtt forradalmasították a hagyományos falazási technológiát. A kiemelkedő hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkező válaszfal elemekkel történő építkezés ma már itthon is egyre népszerűbb.
Hangszigetelő termékünk a Tecnoboard egy ásványi gipszrostfal felhasználásával készített válaszfal rendszer. A rendszer elemei gyorsan és nagy biztonsággal építhetők összefüggő zárt felületté.

hangszigetelt otthon
hangblokkoló válaszfal
TECNOBOARD, a hangblokkoló válaszfal

A hang alapvetően energia. A hangszigetelés lényege, hogy elnyelje a hang energiáját. A gipszrostfal önmagában a sűrűsége révén is kiváló hangszigetelő anyag. Kőzetgyapottal kombinálva pedig kiemelkedően hatékony akusztikai rendszert képez mind a levegőben terjedő hangok mind a lépéshangok ellen.
A Tecnoboard válaszfal kiemelkedően magas hanggátlási értékkel bír. Remek választás, ha nem szeretnénk hallani, hogy mi történik a szomszédunknál vagy akár a másik szobában.

Tecnoboard, a tűzbiztos fal

Rendkívüli tűzbiztossággal rendelkezik. Műszaki besorolása szerint A1 kategóriába tartozik, ami azt jelenti nem éghető. Ez a tulajdonsága elsőrangú előny minden egyéb szárazépítészeti technológiával szemben.

Tecnoboard, a környezetbarát fal

Az ásványi gipsz élettani hatása kiváló, tiszta és természetes építőanyag. Nem tartalmaz illékony szerves vegyületet, szemben a mesterséges gipsztermékekkel. Napsütötte toszkán lejtőkön, mesterséges energia felhasználása nélkül száradnak gipsz válaszfalaink alapanyagai.

tűzbiztos, környezetbarát válaszfal
biztos rögzítés
Tecnoboard, és a biztos rögzítés

A Tecnoboard lakáselválasztó gipszrost lapok tömörségük révén kiválóan alkalmasak könnyű, közepes és nehéz súlyok hordására, teljes felületükön alkalmasak konyhai vagy fürdőszobai tárgyak, nagy terhek felfüggesztésére is. A helyes rögzítési módot a megfelelő dübelek használatával érjük el.
Stabilitását illetően sem kell aggódnunk, a falak gipszrost és a kerámiarost felhasználásával készülnek, így válnak megbízhatóan masszívvá. A válaszfal elemek horganyzott acél profilvázakra kerülnek rögzítésre, mondhatni bombabiztos alapokon állnak.

Tecnoboard, a lélegző fal

Bizonyára Ön is hallott már a penészes falak miatt kialakult makacs felső légúti megbetegedésekről.
A gipsztégla válaszfalak természetes módon harcolnak a baktériumok ellen, hiszen a gipsznek antibakteriális hatása van. A gyógyászatban éppen ezért alkalmaznak gipszet a törések rögzítésére. Laboratóriumi vizsgálatok során igazolták, hogy a gipsz felületekre helyezett baktériumok száma jelentősen csökken.
Az ásványi gipsz természetesen szabályozza a páratartalmat. Mondhatjuk úgy is, hogy önműködő. Akkor is rendszeresen szellőztet, ha nem vagyunk otthon.

lélegző fal

Otthonunk esztétikai megjelenése hatással van a hangulatunkra, alakítja a mindennapi életünk komfortérzetet. Az ásványi gipsz alapú térelválasztó falrendszerek különösen az elegáns és letisztult tereket kedvelők körében hódítanak.
Ahhoz, hogy a Tecnoboard válaszfal további előnyeiről és felhasználási lehetőségeiről Ön is teljes képet kaphasson, tekintse meg vizuális bemutatóinkat az alábbi linkeken:

EnglishGermanHungarianSlovak