Site Overlay

Prémium szerelt falrendszer, kimagasló hanggátlással

Kimagasló hanggátlás, masszív szerkezeti kialakítás, gyorsan, egyszerűen, alapterület növekmény elérésével!

Napjainkban sokat változik az építőipar szereplőinek igénye a beépítendő anyagokkal kapcsolatban. A beruházók, kivitelezők, egyre jobban keresik a gyors, kevés emberi erőt igénylő technológiákat. A végfelhasználók is egyre inkább szeretnének magasabb műszaki tartalmat és a lehető legnagyobb alapterületet kapni a rendelkezésükre álló pénzükért.

Ennek a két folyamatnak az eredője egyértelműen a még nagyobb részben nagy elemes szerkezetek beépítése lehet az épületekbe, melynek következtében a szerelt szárazépítészeti technikán alapuló hanggátló fal építése is egyre jobban előtérbe kerül.

Így a számos előnyt hordozó szárazépítészeti technológiák adta lehetőségeket a beruházók is egyre jobban kihasználják a lakói igények növekedésének kielégítésére a hanggátló falrendszerek építésekor.

A kerámia rostszál erősítésű gipszrost lapokból készített szerelt technológiájú ALBAGIPS TECNOBOARD hanggátló falszerkezetek, vakolatmentesen a hagyományos vakolt hanggátló falakhoz képest, fele annyi idő alatt építhetők jelentős árelőnnyel.

A TECNOBOARD gipszrostlap anyagsűrűségéből adódóan, valamint kerámia rostszál erősítésének köszönhetően, lakói szempontból teljesen masszív, erős falszerkezetet kapunk.

A falazott technikákra jellemző masszívság jellemzi, rögzítési pontonként akár 60 kg húzó irányú terhelhetőséget is elbír egyetlen dübellel. Az ALBAGIPS TECNOBOARD gipszrost lapok könnyedén vághatóak, hézagolást követően a felületük teljesen sík, sima, 1 réteg glettelést követően festhető. A rendszer nem igényel felületi utókezelést, hálóval történő megerősítést, bandázsolást, köszönhetően az illesztékinél levégzett ragasztásnak.

Szerkezeti elemek: ALBAGIPS TECNOBOARD gipszrost lap, profilváz hangcsillapító szalaggal, egyes szerkezeteknél köztes szigeteléssel.
Az ALBAGIPS TECNOBOARD gipszrost lapok körben nútféderes kialakításuknak köszönhetően, kötésben építve, kevés csavarszámmal rögzítve a profilváz rendszerhez, kimagasló hanggátlási értéket biztosítanak akár már Rw= 57dB 125 mm-ben. Lakáselválasztáshoz is használható hanggátló szerkezet mindösszesen 160 mm szélességben már előállítható Rw=66dB hanggátlási értékkel, miközben megfelelő kiegészítő termékekkel még szerelvényezhető is!

A lakások elválasztására kitűnő választás az ALBAGIPS TECNOBOARD rendszer, mely MABISZ minősítéssel rendelkezik. Ennek a falrendszernek köszönhetően már 165 mm-től kialakíthatóak a lakáselválasztó felületek, mellyel akár 140 mm nettó alapterület növekményt lehet elérni folyóméterenként a lakáselválasztó falsíkjában a a hagyományos 300 mm- es falazott hanggátló szerkezetekhez képest! Így közel 1 m?-el növelhető a nettó értékesítési alapterület lakásonként!

Az ALBAGIPS TECNOBOARD szerkezet az építkezés korai fázisában beépíthető, nem reagál a nedvességre vetemedéssel, mint más szárazépítészeti technológiák.

Költséghatékonyságáról bővebben itt talál információt!

 

 

Alkalmazási terület:

lakáselválasztó szerkezet
lakás-folyosó elválasztó szerkezet
hanggátló szerkezet közintézményben
emelt akusztikai értékű válaszfal
emelt akusztikai értékű strangfal
álmennyezet

ALBAGIPS TECNOBOARD gipszrost lap méretek:

1200 x 600 x 25 mm
1200 x 700 x 25 mm

Kimagasló tűzgátlás:

A1-120 perc (üveggyapot köztes szigeteléssel)
A1-180 perc (kőzetgyapot köztes szigeteléssel)

Tecnoboard szerkezetek:

NÉZZE MEG A BEMUTATÓ VIDEÓT

ÁRAJÁNLATOT KÉREK!