Site Overlay

Albafal Gyps Bloc a lélegző válaszfal

Életünk komoly elhatározását hozzuk meg, amikor egy új lakás vagy ház megvásárlása esetleg a meglévő felújítása mellett döntünk. Szeretnénk családunkat biztos falak között tudni, hosszú távon jól dönteni.
A megfontolt otthont keresők vagy lakásfelújítók – éppen úgy, mint Ön – alaposan tájékozódnak, mielőtt ingatlanvásárlásra adják a fejüket. Alapvető kérdéseket kell tisztázni, például mennyibe kerül a beruházás, milyen alapanyagból épül az ingatlan, milyen gyorsan lehet majd beköltözni.
Még ma is keringenek információhiányból fakadó tévhitek, pedig éppen ezek tisztázásával lehet jelentős anyagi és környezeti előnyökre szert tenni.
Ma már Magyarországon is egyre ismertebb az az építési technológia, amely Nyugat-Európában évtizedek óta időtállóságával bizonyított és vezető építési módszerré fejlődött.
Ez a rendszer az épületek falazási módszerét gondolta újra és fejlesztette csúcstechnológiává. Az időnyereség akár hónapokban mérhető, a költségek 30%-kal csökkentek, a technikai előnyök erősödtek. Az épületek falazatai gyorsan kivitelezhető természetes ásványi gipszfalból állnak.

lélegző válaszfal
ökotudatos fal
Albafal, az ökotudatos fal

A gipsz természetes kálcium-szulfátból képződött ásvány, amely évezredek óta fontos szerepet játszik az építészetben.Kimondottan környezetbarát nyersanyag.
Napsütötte toszkán lejtőkön, mesterséges energia felhasználása nélkül száradnak gipsz válaszfalaink alapanyagai.
Az ásványi gipsz élettani hatása kiváló, tiszta és természetes építőanyag. Nem tartalmaz illékony szerves vegyületet, szemben a mesterséges gipsztermékekkel.

Albafal, a lélegző fal

Bizonyára Ön s hallott már a penészes falak miatt kialakult makacs felső légúti megbetegedésekről.
A gipsztégla válaszfalak természetes módon harcolnak a baktériumok ellen, hiszen a gipsznek antibakteriális hatása van. A gyógyászatban éppen ezért alkalmaznak gipszet a törések rögzítésére. Laboratóriumi vizsgálatok során igazolták, hogy a gipsz felületekre helyezett baktériumok száma jelentősen csökken. Az ásványi gipsz páradiffúziós képessége magas, így meggátolja a falfelületek nedvesedését. Az Albafal gipsztégla falak választásával biztosított a penészesedés nélküli, komfortos belső hőmérséklet. Az ásványi gipsz természetesen szabályozza a páratartalmat. Mondhatjuk úgy is, hogy önműködő. Akkor is rendszeresen szellőztet, ha nem vagyunk otthon.

lélegző válaszfal
hanggátló fal
Albafal, a hanggátló fal

Mérések bizonyítják az Albafal magas hanggátló képességét. A természetes ásványi gipszfal anyagsűrűsége révén olyan magas hangvisszatartó képességgel rendelkezik, mint a hagyományos falazatok vakolat réteggel együtt. Ráadásul a gipszfal köszönhetően a rugalmasan kialakított peremkapcsolatoknak a testhangok okozta rezgéseket – mint például lépészajok – sem továbbítja. Egy biztos, egy ilyen lakásban nem lesz füle még a falnak sem.

Albafal, a költséghatékony fal

Az Albafal építésével 20-25% megtakarítás érhető el a hagyományosan rakott falakéhoz képest. Megbízhatósága és masszívsága azonban a tradicionális falak minőségét garantálja.

Albafal, a könnyen alakítható fal

Ha a gipszfalba utólagosan ajtónyílást esetleg üvegtéglát szeretnénk beépíteni, ez könnyedén megvalósítható. Gipszfal esetén nincs szükség áthidaló beépítésére, egy speciális fűrész segítségével elképzelésünk egyszerűen kivitelezhető.

költséghatékony fal

Ahhoz, hogy az Albafal további előnyeiről és felhasználási lehetőségeiről Ön is teljes képet kaphasson, tekintse meg vizuális bemutatóinkat az alábbi linkeken:

EnglishGermanHungarianSlovak