Site Overlay

GYIK

Mi történik, ha a tűzgátló anyagú falaikba elektromos, vagy gépész vezetékeket szeretnék betenni? Megmarad a tűzgátlása, hanggátlása?

Természetesen a minősítések alapvetően csak a vezetékek nélküli falra vonatkoznak, azok szerelvényezése gyengíti az eredményeket. Azonban, ha mindezt minősített szerelvényekkel és tűz és hanggátlás szempontjából minősített módon teszi meg, akkor akár maradhat az eredmény az eredetivel megegyező is. Bőbb felvilágosításért forduljon kollégáinkhoz!


Tecnoboard szerelt falszerkezetbe használhatunk bármilyen szigetelőanyagot?

Tecnoboard rendszereknél a szigetelő anyag választás függ a szerkezettől elvárt műszaki tartalomtól. Használható hozzá egyszerű szigetelőanyag is, de ebben az esetben a szerkezeti tulajdonságai nem lesznek annyira kedvezőek, mint ha a megfelelő anyagot használná. A szigetelő anyag megvásárlása előtt érdeklődjön kollégáinknál, akik készségesen segítenek a megfelelő szigetelő anyag kiválasztásban!


Nem ismerem a terméket, hogy dolgozzak vele?

Segítünk az indulásban! Minden projektnél ingyenes betanítást biztosítunk, és a kivitelezés idején rendelkezésre állunk kérdések esetén. A betanításon a résztvevők kapnak egy rövid elméleti oktatást + nyomtatva az alkalmazástechnika anyagunkat. Ezt egy gyakorlati oktatás követi, mely magába foglalja a ragasztókeverést, válaszfal építést, csomópont kialakítást. Ehhez szükséges, hogy a tervezett fal helye legyen kitűzve. Ezt követően mindenki fel tudja rakni, mert elemei egymáshoz kapcsolódnak, akár a LEGO elemei!


Milyen mély vájatot lehet készíteni anélkül, hogy a válaszfal szerkezetét gyengítenénk? Egymástól milyen távolságban?

Függőlegesen bármilyen vastagságot lehet, vízszintesen a fal keresztmetszete feléig lehet meggyengíteni, de azt is csak az alkalmazástechnikában jelölt hosszon.


Utólag tudok nyílást kialakítani?

Az ALBAFAL gipszanyagú válaszfalakban utólagosan is könnyen kialakíthatóak a nyílások. Utólagos nyílást csak abban az esetben lehet kialakítani, ha a szemöldök rész nincs meggyengítve egyéb
dolgokkal, valamint min. 70cm marad a nyílás feletti megmaradó rész. Bővebben olvashat alkalmazástechnikai katalógusainkban.


Télen lehet falazni gipsz téglával?

Téli munkavégzés: a csatlakozó épületrészeknek és az elhelyezendő gipsz elemeknek száraznak, fagymentesnek kell lennie. Az építés helyén a levegő hőmérséklete +2°C-nál, hézagoláskor +5°C-nál nem
lehet alacsonyabb és ezt a munka lezárásától számított min. 2 órán át biztosítani kell. Ennél alacsonyabb hőmérséklet esetén a ragasztógipsz nem köt meg, csak kikristályosodik benne a víz.


Miért nincs szükség áthidalóra nyíláskialakítás során?

Az Albagips rendszereknél a válaszfal és a ragasztó anyaga egyaránt gipsz, így száradást követően teljesen homogén szerkezetet alkotnak. Így kialakul az úgy nevezett „tárcsa szerkezet”, mely önhordóvá teszi a gipsz szerkezeteket. Így nem kell áthidalót használni, mert a nyíláskiváltás saját anyaggal megoldott. Amennyiben a nyílás feletti rész megfelelően magas a falszerkezet átboltozódásához, úgy nincs szükség áthidalóra. Bővebben olvashat az alkalmazástechnika katalógusainkban.


Hogyan tudok vásárolni Önöktől?

Keressen meg minket elérhetőségeinken és mi segítünk az Önnek legmegfelelőbb kiszolgálást biztosítani, partereinken keresztül értékesíteni Önnek a termékeinket!


Hol tárolhatom a gipsz téglát és a zsákos anyagokat(ragasztó, glett)?

A gipsz elemek a csomagolás épségének megóvása mellett akár a szabadban is tárolhatók. Figyelem: Szabadban való tárolásnál a fóliacsomagolás sérülhet a huzamosabb idejű, erős UV sugárzástól. A fóliacsomagolást csak közvetlenül a beépítés előtt ajánlott megbontani. A portermékek szállítása zsákos kiszerelésben, egyutas raklapon, fóliával védve történik. A zsákos anyagok tárolása kizárólag száraz, fedett helyen megengedett. A csomagolás megbontása esetén ügyelni kell a beázás veszélyére.


A válaszfalak bekötése a Porotherm tartófalazásba hogyan lehetséges?

Nem kötjük be csak mellé építjük. Bitumenes lemezt használunk a rugalmas kapcsolat kialakításához, melyet a rendszerazonos ragasztóval ragasztjuk a meglévő falazathoz.


Esetleges csőtörés, vagy szivárgás elgyengíti-e az anyagot?

Ahol vízcsövek vannak elvezetve ott ajánljuk az impregnált válaszfalat, így a szivárgás nem gyengíti el az anyagot. Elázást követően a cső törés megszüntetésével az anyag eredeti állékonysága helyre áll, így glettelés után festhető és bontás nélkül helyreállítható a falszerkezet.


Igényel-e külön vízszigetelést a gipsz falazat a vizes helyiségekben?

Igen, mi azt javasoljuk, hogy az alsó sort impregnált lapból tegyék, valamint fürdőkádnál és zuhanyzónál a fal teljes területét impregnált lapból ajánljuk felépíteni, de erre pluszban kenhető szigetelés már nem szükséges. Impregnált termékeinkhez rendelkezésre áll külön ragasztó, a PT3 Hydro. Nagyobb vízterhelésnél azonban már alkalmazható kenhető szigetelés is.


Hogyan kivitelezhető a vezetékek beépítése a gipsz falazatba? (víz/fűtés/villany)?

Vésni tilos, ellenben horony maróval és doboz maróval/fészek maróval kiválóan kialakíthatóak a hornyok. Hornyokat vízszintesen csak fel kell tárni a csatlakozási felületek mentén, függőleges azonban végig kell vágni. Így megspórolható a vízszintes vágás és horonyjavítás költsége.


Hány százalékkal kisebb a teherbírása a 10 cm-es gipsz falazatnak, mint a 10 cm-es Porotherm tégla válaszfalnak gipszkarton burkolattal?

Nincs jelentős különbség. A Porotherm falazat alapanyagát tekintve kerámia, de cella rendszerből áll, így a teherbírása is azonos nagyságrendileg. Falazatunkra könnyű és közepes konzolt terhek is felrakhatóak az alkalmazástechnika szerinti módon. (letölthető dokumentumok között)

Amennyiben nem kapta meg kérdésére a választ, tegye fel Nekünk!

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.